Leea Hamari

merrjLeea on saanut tanssikipinän jo äidin puolen tanssivan suvun geeneissään. 4-vuotiaana tanssijan alkuna hän astui lavalle ensimmäistä kertaa ja rakastui esiintymiseen tanssiessaan lavalla kuin tuuli. Tärkeät innoittajat Leealle ovat olleet äiti Merja ja Marco Bjuström, jotka valoivat uskoa nuoreen tanssijaan. Marcolta saadun opin, että tanssin ilo kuuluu kaikille, Leea haluaa välittyvän myös omille oppilailleen.

Leea on intohimoinen ja peräänantamaton tanssissaan ja haaveissaan. Hän on vaativa opettaja, mutta rento tyyppi. Hän on iloinen ja kannustava ja haluaa nähdä oppilaansa yksilöinä. Hän haluaa yhdistää tanssityöhön myös terveydenhoitajan ammatti taitonsa kohtaamalla ihmisen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti tanssin myötä ja ottamalla huomioon erilaiset oppijat opetuksessaan.

Leea on opiskellut jazzia, showta, nykytanssia, balettia, discoa, salsaa, afroa ja hoppia/streettiä, breakkiä mm. Torniossa nuorisotoimella, Helsingissä Step Up Showschool:lla ja Tanssivintillä, Jyväskylän Tanssiopistolla sekä lukemattomilla kursseilla Suomessa ja Ruotsissa. Leea on ollut tanssijaharjoittelijana Step Up:lla  96-02, jossa myös tuntiopettajien sijaistuksia sekä tanssijan ja mallin töitä. Terveydenhoitajan AMK tutkinto Laureassa 97-01. Tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa 06-08.

Opettanut tanssia vuodesta -96 lähtien mm. Helsingin kaupungin nuoriso- ja vapaa-ajan keskuksella, Espoon Sykkeellä, Söderhamnissa (Ruotsi) Showskolan:lla, Bollnäsissä (Ruotsi) Dansoteket:lla, Jyväskylän Tanssiopistolla, Taidekoulu Artmuksella ja Jyväskylän kulttuuritoimella sekä ohjannut lukuisia lyhytkursseja Suomessa ja Ruotsissa. Tehnyt koreografioita useisiin tanssinäytöksiin, show- ja muotinäytösprojekteihin sekä viimeisimpänä toiminut koreografina Kemin kaupunginteatterin ”Yökaudet” näytelmässä. Leea on esiintynyt itse useissa ryhmissä, erilaisissa tanssiproduktioissa, musiikkivideoissa ja tv-mainoksissa.

Tehnyt JyVon näytösvoimistelijoiden Team-Gym sekajoukkueelle vapaaohjelmakoreografian (SM-kulta  -08 ja -09, EM 15.sija-08). Kouluttajana näytösvoimistelijoiden maajoukkueleirillä -08, -09 ja -10. Kouluttajana näytösvoimistelijoiden kansainvälisellä leirillä Italiassa -10.

Leea perusti Tanssikoulu STAGEn yhdessä äitinsä kanssa -08. STAGE on saanut Leean koreografioilla stipendisijan Arktisissa askeleissa 2008, kunniakirjan MOVES:ssa 2011, 6.sijan Performing Arts SM-kisoissa 2012, 7.sija Performing Arts SM-karsinnoissa 2013, finaalipaikan (6 finalistia) 200 esityksen joukosta TV2sen ”Pakko tanssia” ohjelmassa, jossa etsittiin Suomen parasta tanssiesitystä 2013 sekä stipendisijan lasten ryhmänsä STAGE KidZien kanssa Arktisissa askeleissa 2014. Leean KidZit pääsivät myös harrastelijaesiintyjiksi Kuopio tanssii ja soi festivaaleille 2015. Ensimmäisissä IKM kisoissaan vuonna 2016 Leean KidZit tanssivat 9.sijalle 2016. Leea on toiminut myös tuomarina Performing Arts ikäkausimestaruuskisoissa 2016 sekä Performing Arts SM-karsinnoissa 2017.
Leea on Tanssikoulu STAGEn opettaja ja toimitusjohtaja.

Leea on opiskellut intohimolla ja syvällä oppimisen halulla Sonja Kemppaisen opetuksessa kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi. Leea opettaa tanssia ja joogaa Tornion ja Keminmaan toimipisteissä.

Ohjenuorani on: ”Ei ole oikeaa kaavaa.” Haluan tehdä rohkeasti omaa outoa juttuani koreografina. Haluan OLLA rohkea ja kulkea sydän ja sielu avoinna. Vaadin oppilailtani paljon, mutta myös annan paljon. Haluan antaa tanssijoilleni tilan päästä kokemaan tanssin ja musiikin flow, se suurenmoinen vapaus, jossa olet yhtäaikaa juuri tässä ja kaikkialla.”  -Leea

Merja Hamarimerja

Jo lapsena luistelukoreografioita television jäätanssikisojen jälkeen. Vaatteiden suunnittelua ja ompelua pienestä asti. Erilaisia  esityksiä rekvisiittoineen sai pieni, mutta uskollinen kotijoukko lauantai-iltojensa  iloksi.

12 –vuotiaana telinevoimisteluharrastus Kemin voimistelijoissa vei Merjan mukanaan. Takapihan nurmikko oli  permanto ja korkea tiilimuuri puomi, josta putoiltiin ja hypittiin siskojen kanssa porukalla. Ohjaajan ura alkoi  Putaan koulun telinevoimistelukerhossa ja jatkui Lapin Lukon telinevoimistelijoiden parissa.  17-vuotiaana löytyi jazztanssi ja siitä alkoi tanssin ahkera, intohimoinen  harrastaminen Torniossa, Haaparannalla, Rovaniemellä, Ylitorniolla, Kemissä ja Keminmaassa. Jazzia, hiphoppia, itämaista, bailatinoa, reggaetonia, salsacabareeta, showta, breakdancea, balettia ja nykytanssia. Lisänä  lyhytkurssit muualla Suomessa ja luova tanssileiri Unkarissa.

Yhteisöpedagogin koulutus, pitkä nuoriso- ja tanssiohjaajan ura Tornion kaupungilla ja osaksi kansalaisopistolla, sekä opetus Humakin taide- ja kulttuurikasvatuksen tanssiviikoilla ovat muovanneet Merjasta kannustavan opettajan,  joka koreografioissaan käyttää omaperäistä tyyliä ja opetuksessaan huumoria ja tietynlaista ronskiutta kantavina tekijöinä. Esitykset ja esiintyjät ovat lähellä sydäntä, esityksissä kauniin ja ruman, herkän ja rajun yhdistäminen on luontaista.

Takavuosien suuren suosion saavuttanut Syysdance –tanssitapahtuma oli Merjan luoma  nuorisoa yhdistävä ja innostava vuosittainen syyskauden huipennus, joka keräsi viimeisinä vuosinaan lähes tuhat katsojaa. Merjan ohjaamia esiintyviä tanssiryhmiä ovat olleet Mevex, NextStep, Capezzio, Girlsta, G.A., MoveX, Supreme, Cosmos ja G.A.Crew. Vuonna 2008 pääsivät G.A., Capezzio ja MoveX Merilapin edustajina Kuopioon valtakunnalliseen Moves-tapahtumaan, josta MoveX sai 800e stipendin. Merjan uusin syksyllä 2013 aloittanut esiintyvä ryhmä StageShowCrew sai jatkopaikan Nuori Kulttuuri Rovaniemen Moves –tapahtumasta ja pääsi edustamaan Lapin lääniä valtakunnalliseen SOTTIISIMOVES 2014 –tanssikatselmukseen Tampereelle. Merja arvostaa tanssijoissa erityisesti ahkeruutta, eläytymistä ja sydämenpohjasta tanssimista

”Olen onnekas; saan tehdä työtä, josta nautin,  johon olen luonnostani kasvanut ja toivon sen välittyvän  myös oppilaille” -Merja

Riitta Maijanen

 

riittaRiitta aloitti tanssiharrastuksensa noin kymmenen vuotta sitten Merja Hamarin opetuksessa Tornion kansalaisopistolla. STAGElla Riitta on harrastanut nykytanssia, showjazzia, kehonhuoltoa ja streettiä vuodesta 2008. Riitta, DTC nimeltää Risto, pääsi STAGEn mainosryhmä DTC:hen vuonna 2009. Ryhmän kanssa on koettu hienoja hetkiä: kunniamaininta MOVES-tanssikatselmuksessa v 2011, Performing Arts Sm-kisojen finaalin 6. sija v 2012, Pakko tanssia tv-ohjelma v 2013, jossa ryhmä pääsi livefinaaleihin asti. Kisakokemusta on tullut myös rovaniemeläisen Studio Moven riveissä.

Vuonna 2011 Riitta suoritti työharjoittelun STAGElla Leean ohjauksessa. Harjoittelun jälkeen Riitta sai showjazzin, ensimmäisen oman vakiotuntinsa, tanssikoulun lukujärjestykseen. Vuotta myöhemmin hän opetti showjazzin lisäksi myös nykytanssia, tekniikkaa sekä lasten showtanssia. Samalla hän suoritti Tampereen kesäyliopistossa tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot (v 2011-2013). Opintojen ohella Riitta kokeili uusia lajeja huippuopettajien, kuten Venla Vuorion ja Pia Erkon kursseilla. Vuonna 2014 Riitta muutti Rovaniemelle opiskelupaikan perässä.

Riitta on opiskellut liikunnanohjaajaksi Lapin Amkissa, jossa hän on suorittanut työharjoitteluja valmentajana Woman Volley –lentopalloseurassa, liikunnanopettajana Ounasvaaran ala-asteella sekä liikunnanohjaajana päiväkodissa. Opiskeluiden ohella Riitta on toiminut myös liikunnanohjaajan sijaisena Rovaniemen kaupungilla sekä tanssinohjaajana Rovaniemen kansalaisopistolla ja Studio Movella. Riitta valmistui Lapin urheiluopistosta ammattitanssijaksi keväällä 2015. Opinnot painottuivat kansantanssiin, jazziin, sekä ilmaisutaitoon ja kehonhallintaan. Tanssialan perusopintojen aikana Riitta kehittyi valtavasti tanssijana, ja hänen käsityksensä tanssista taiteena laajeni. Rovaniemellä esiintymiskokemusta tuli niin sooloesityksistä kuin ryhmäkoreografioistakin.

Valmistuttuaan tanssijaksi Riitta muutti takaisin rakkaaseen Tornioon, jossa hän opiskelee tällä hetkellä pop ja jazz konservatoriossa: liikunnallisuuden lisäksi Riitta on hyvin musikaalinen ja tämä näkyy myös hänen opetuksessaan ja koreografioissaan. Riitalla on tapana tehdä asiat ”sata lasissa” ja hän arvostaakin oppilaissaan samaa piirrettä. Opettajana Riitta pyrkii myös laajentamaan oppilaittensa käsitystä tanssista lajina; ei ole yhtä, eikä edes kahta oikeaa tapaa tanssia.

”Haluan antaa oppilailleni käsityksen siitä, mitä tanssi voi esimerkiksi olla. On palkitsevaa, jos oppilaani innostuvat ja motivoituvat lajista – ja tähän minä ehdottomasti pyrin.” -Riitta

Laura Pokka

STAGEn ihana lastenope Laura innostui itse showtanssista 14- vuotiaana. Hän on tanssinut showta ja reggaetonia useammassa
ryhmässä Torniossa ja Haaparannalla. STAGElla Laura on tanssinut  vuodesta 2012 lähtien showtanssia, street contemporarya ja nykytanssia.  Vuonna 2013 Laura pääsi STAGEn esiintyvään StageShowCrew -ryhmään, joka on tunnettu valtavasta energiasta ja lavakarismasta. Tanssinohjaajana Laura on toiminut Tornion Nuorisotoimella lukuvuoden 2012- 2013. STAGEn lastentanssin ohjaajana Laura on aloittanut kesällä 2014.

Laura on ammatiltaan lasten- ja nuorten koulutusohjelmasta valmistunut lähihoitaja. Ammattinsa kautta myös Lauran tanssinohjaajuudessa näkyy vahvasti kasvatuksellinen näkökulma. Laura on ollut harjoittelijana sekä työskennellyt sijaisena useammassa päiväkodissa. Hänellä on kokemusta myös erityislasten ohjaamisesta, sillä hän työskentelee tanssin lisäksi lasten- ja nuorten kehitysvammaohjaajana Torniossa ja Kemissä.

Opettajana Laura on iloinen ja kannustava, kaikki huomioon ottava ja positiivinen.

”Ei ole niin antoisaa lajia kuin tanssi. Siinä yhdistyvät taide, kurinalainen liikunta ja rajaton mielikuvituksen käyttö. Se on kuin terapiaa minulle.” -Laura

 

Sarianna Raisio

sariannaSarianna on Keminmaasta kotoisin oleva tanssija, joka aloitteli tanssiuraansa 10-vuotiaana kansalaisopiston tunneilla. Hän on treenannut STAGElla tanssikoulun perustamisvuodesta 2008 lähtien showtanssia, jazzia, streettiä, tekniikkaa ja nykytanssia. Sarianna opetti vuoden showtanssia Keminmaan kansalaisopistolla, josta siirtyi vuonna 2010 opettamaan tanssikoulu STAGElle. Sarianna on opiskellut tanssia vuoden Haapaveden opiston show- ja street-tanssilinjalla.

Sarianna, DTC-nimeltään ”Samu”, on ollut yksi STAGEn mainosryhmän DTC:n (Dance Tribe Company) eturivin upeista tanssijoista vuosina 2009-2013. DTC-ryhmän kanssa Sarianna on sijoittunut 6. sijalle Performing Arts SM-kisoissa vuonna 2012. Ryhmä nähtiin myös TV2:sen Pakko tanssia -ohjelmassa, jossa he pääsivät livefinaaleihin asti.

Opettajana Sarianna on rento ja mukaansatempaava, mutta tarvittaessa myös vaativa. Oppilailtaan hän toivoo positiivista energiaa, hyvää keskittymistä sekä tanssin iloa, jota hän myös tahtoo oppilailleen jakaa.

”Tanssi on antanut minulle niin paljon, että tahdon antaa jotain takaisin.” -Sarianna

Roosa Ahola

roosaRoosa aloitti tanssiharrastuksensa 10-vuotiaana Stagella Merjan Showtunnilla, hänen perheensä muutettua Jyväskylästä Tornioon. Tanssi vei taitoluistelutaustaisen luovan tytön mukanaan ja iän myötä lajivalikoimaan ovat valikoituneet myös nykytanssi, jazz, street ja baletti.

Viiden STAGEn tanssivuoden jälkeen, Roosa pääsi opiskelemaan Tampereelle ilmaisutaidon erityislukioon, jossa tanssitunnit ja luovat kurssit kuuluivat opiskeluarkeen. Ilmaisulukiossa hän pääsi luomaan koreografioita musikaaliprojekteihin ja muihin tanssiprojekteihin, sekä esiintymään niissä itse. Keväällä 2016 hän suoritti valtakunnallisen tanssidiplomin, jonka hän koreografioi ja tanssi itse. Diplomin arvioivat alan asiantuntijat ja Roosa suoritti sen täysin pistein.

Tampereella Roosa valittiin Studio Moven kilpailevaan Primedancers ryhmään. Hän kilpaili sekä aikuisten muodostelmajoukkueessa, että pienryhmässä.  Kolmen Tampereella olo vuoden aikana hän ehti osallistua pienryhmänsä kanssa moniin pienempiin kisoihin ympäri Suomea, mitkä myös poikivat muutaman kirkkaimmankin mitalin. Lisäksi Roosa osallistui kaksiin Performing arts SM-kisoihin sekä modernin- ja jazztanssin MM-kisoihin, jossa muodostelmajoukkue sijoittui 4. sijalle!

Nyt Stagen oma kasvatti on jättänyt kilpauran ainakin hetkeksi ja palannut takaisin Tornioon ja kasvattikouluunsa monta kokemusta ja taitoa rikkaampana. Roosa haluaa välittää mahtavaa tunnetta, jonka tanssi hänessä saa aikaan ja haluaa muistuttaa, että kuka vain pystyy tanssimaan.

”Se miten keho ja mieli yhdistyy musiikkiin on jotain maagista. Yhdessä nuo kolme asiaa luovat täydellisen taiteen ja liikunnan muodon, jota kuka vain, missä vain ja milloin vain kykenee toteuttamaan. Tanssin koska olen, olen koska tanssin.” -Roosa

Saana Aarnio

saanaTanssi vei Saanan mukanaan neljävuotiaana, kun hän puki ensimmäisen kerran tanssihameen päälle ja tanssitossut jalkaan satubaletissa. Myöhemmin  lajivalikoimaan on kuulunut niin showtanssia kuin nykytanssia, streettiä, reggaetonia , hieman voguingia ja uusimpana valloituksena jazziakin. Saana on harrastanut myös telinevoimistelua, joka on tukenut paljon myös tanssiharrastusta.

Saana aloitti tanssituntien vetämisen vuonna 2012 Tanssistudio Bouncella, jossa opetti neljä vuotta monia ryhmiä 3-4 vuotiaista 12 vuotiaisiin. Tämän lisäksi Saana tanssi kahdessa esiintyvässä ja kisaavassa ryhmässä.

Syksyn 2016 Saana on tanssinut ahkerasti STAGEn eri ryhmissä ja on aloittanut lasten ryhmien opettamisen STAGElla tammikuussa 2017.

Tärkeintä Saanalle on, että jokainen yrittää parhaansa ja pääsee nauttimaan tanssin vapaudesta ja ilosta.

”Parasta tanssinopettamisessa on saada nähdä kuinka tanssin ja onnistumisen riemu tarttuu oppilaisiin ja seurata kuinka lapset kehittyvät ja löytävät oman sisäisen tanssitaitelijansa” -Saana

 

Iina Aarni